Vastu


Pisana povijest Vastua stara je najmanje 5000 godina. Velika znanost o Vastuu, umjetnosti gradnje doma u skladu sa zakonima Prirode, dolazi iz Indije.


Vastu je dio Sthapatya Vede koja dolazi iz jedne od četiriju Veda, Atharva Vede. Vede su najstariji zapisi o drevnoj indijskoj povijesti, znanosti, filizofiji i kulturi. Prije pet tisuća godina, veliki mudrac Srila Vyasadeva sastavo je četiri Vede koje sadrže milijune stihova.

Sva znanost Vastua jest umjetnost raspoređivanja doma i ureda na način da se prizivaju povoljni , a otklone nepovoljni utjecaji prirode. Sve je to vrlo jednostavno, ali ponekad teško provedivo. Provjerite energije prirode s kojima vodite suživot, otvorite svoj životni prostor Njezinim povoljnim utjecajima, pokušajte otkloniti Njezine negativne energije i iskusiti značajno poboljšanje u svim aspektima života.

Načela Vaastu je objašnjeno u drevnoj hindu spisima kao Skanda Purani, Agni Purana, Garuda Purani, Vishnu Purana, Bruhatsamhita, Kasyapa Shilpa, Agama sastra i Viswakarma Vaastushastra.

Vaastu počiva na pretpostavci da je Zemlja živi organizam, tako svaka čestica na zemlji i prostor posjeduje 'živu energiju'. Prema Vaastushastri pet elemenata - zemlja, vatra, voda, zrak ili eter - uređuju načela stvaranja. Ove sile prirode djeluju za ili protiv stvaranja sklada i nesklada u našem životnom ili radnom prostoru. Vastu također kaže da se sve na zemlji pod utjecajem devet planeta, a svaka od tih planeta čuva smjer. Dakle, naši stanovi su pod utjecajem pet elemenata i devet planeta.

Svrha znanosti o Vastuu jest pomoći Vam da izaberete pravo zemljište i na njemu pravilno smjestite svoju kuću kako biste loše utjecaje otklonili, a u svim povoljnim utjecajima prirode uživali.


Korektivni alati

Yantre

Meru Chakra

Vasati piramida

Kavače

Korekcija prostorija

Projektiranje objekataViše info - Bio-Rama D.o.o.


Napomena!

Sve informacije na ovoj web stranici isključivo su informativne prirode i nisu namijenjene u svrhu dijagnosticiranja ili određivanja terapije bez savjetovanja s stručnom osobom ili liječnikom.

NAJČITANIJE