Procedura čišćenja jetre i žučne vrećice
od kamenaca i nakupljenih masnoća.POTREBNO PRIPREMITI:

GORKA SOL - 50 g
MASLINOVO ULJE (HL.PREŠANO) - 1,5 dcl svjetlo je lakše popiti
SVJEŽI CRVENI GREJP - 2 dcl soka ( 1 veliki ili 2 mala grejpa )
VELIKU SLAMKU - pomaže u pijenju koktela maslinovog ulja i grejpa ( po želji )

Čišćenje jetre se preporuča napraviti kao dio Antiparazitnog programa.

Antiparazitni program uključuje čišćenje jetre i žučne vrećice.Izaberite dan u tjednu npr. petak ili subotu za čišćenje kako biste se slijedeći dan mogli odmarati.
Zašto petak ili subota iz jednostavnog razloga čestog odlaska na wc.
Tijekom uzimanja Antiparazitnog programa programa preporuča se lakša, svježa hrana kao i bar 10 dana nakon. NIje uvijet, pokušajte izbjegavati ili bar smanjiti prerađevine životinjskog, biljnog porijekla.

Na dan čišćenja jetre pojedite nemasni doručak i ručak npr. žitarice s voćem, voćni sok, kruh, med, krompir pečeni ili kuhani, povrće samo sa soli, bez ulja... Takva hrana će stvoriti puno žuči i izvršiti pritisak na jetru. Što je veći pritisak izaći će više kamenčića. Ne uzimati ništa masno kao što je npr maslac, ghee, mlijeko, vrhnje, sirevi, ulje. Dan prije i na dan čišćenja jetre izbjegavajte veća fizička naprezanja. Na dan čišćenja jetre nemojte uzimati nikakve lijekove, vitamine i slično bez kojih inače možete, jer to može spriječiti uspjeh čišćenja.

NAPONEMA: Na dan čišćenja jetre, količina hrane za doručak i ručak trebaju biti u količinam koje inače jedete, premale količine nedovoljno aktiviraju probave. Nema potrebe i ne preporuča se jesti veću količinu za ručak zato što nećete večerati...

Preporuča se pet dana prije čišćenja jetre piti svaki dan po min. 1 l svježe iscjeđenog soka od domaćih jabuka.


14:00 Nemojte jesti ni piti poslije 14:00 sati Ako prekršite ovo pravilo, kasnije vam može biti mučno i možda nećete izbaciti niti jedan kamen. Ako osjetitie jaku žeđ dozvoljeno je povremeno popiti vrlo male količine vode – po par gutljaja.

Upozorenje!
Vrijeme je ovdje vrlo važan faktor za uspjeh. Nemojte kasniti ili uraniti više od 10-15 minuta.

Pripremite GORKU SOL Stavite 50 g u posudu (npr. staklenku) s 6 dcl vode, poklopite i promućkajte da se sol rastopi. Podijelite tekućinu u 4 jednako napunjene čaše (doze).

17:00 Popijte prvu čašu ( dozu ) gorke soli, (najbolje na iskap). Možete dodati 1/8 čajne žlice vitamina C u prahu da popravite okus. Nakon pijenja možete isprati usta i popiti nekoliko gutljaja vode. Maslinovo ulje i grejp stavite da se ugrije na sobnoj temperaturi.

20:00 Popijte drugu čašu ( dozu ) gorke soli. Niste jeli ništa od 14 sati, ali nećete osjećati glad. Pripremite se za krevet. Vrijeme je ovdje vrlo važan čimbenik za uspjeh. Nemojte kasniti ili uraniti više od 10 min.

21:45 Ulijte 1,5 dcl maslinovog ulja i 2 dcl soka crvenog grejpa u posudu s poklopcem. Čvrsto zatvorite posudu i mućkajte dok smjesa ne postane kompaktna. Nemojte kasniti više od 10 min.

22:00 Popijte napitak koji ste napravili (maslinovo ulje i grejp). Slamka će vam pomoći da ga lakše popijete.

Pijte STOJEĆI, tijekom 5 do 10 minuta ( 15 minuta za starije i slabije osobe ). ODMAH LEGNITE.

Važno!
Pokušajte popiti koktel (maslinovo ulje i grejp) tijekom 5 do 10 minuta (15 minuta za starije i slabije osobe), ako popijete prebrzo tjekom noći možete osječati mučninu i žgaravicu.


Ako tako ne napravite možete spriječiti kamenčiće da izađu. Unaprijed se pripremite za spavanje.

Nakon pijenja otiđite odmah u krevet i legnite ravno na leđa sa uzdignutom glavom (stavite dva jastuka), ili na lijevi bok, ovo je jako važno. Pokušajte misliti na to sto se sada događa u vašoj jetri i budite mirni bar 20 do 30 minuta u tom položaju. Možda ćete osjetiti kamenčiće kako izlaze iz kanalića jetre. Nema nikakve boli jer su kanali otvoreni – (prošireni) zbog gorke soli. Pokušajte spavati što više na lijevom boku. Ako to ne učinite možete spriječiti kamenčiće da iziđu.

SLIJEDEĆE JUTRO NE PRIJE 6:00 Nakon dizanja, popijte treću čašu ( dozu ) gorke soli. Ako osjetite mučninu pričekajte malo i onda pijte. Vratite te se u krevet i lezite na lijevi bok, po potrebi posjetiti wc.

DVA SATA KASNIJE 8:00 Popijte četvrtu čašu ( zadnju dozu ) gorke soli, vratite se natrag u krevet. Nakon DVA SATA možete jesti, počnite prvo sa bistrim voćnim sokom.
Pola sata kasnije pojedite voćku. JEDAN SAT kasnije možete jesti laganu hranu. Do večere trebali bi se osjećati oporavljeni.

KOLIKO STE BILI USPJEŠNI. Tijekom ovog dana će te vjerojatno puno puta otići na WC. Potražite kamence u wc školjci ili posudi, kamenca može biti na desetine, ukupno u više nuždi može bi ih biti na stotine i više raznih dimenzija.
Primjeri na slikama:


žučni kamenci primjeri


žučni kamenci primjeri


žučni kamenci primjeri


žučni kamenci primjeri


žučni kamenci primjeri


žučni kamenci primjeri


žučni kamenc u jetri

Presjek jetre s vidljivim žučnim kanalom u kojem je kamenac

To je pravi kamenac, a ne ostaci hrane, jer žuč iz jetre je zelena, poput graška. Izmet će potonuti, a kamenci će plutati zato što se u njima nalazi kolesterol. Ponekad su prohodi puni kolesterola, koji se još nije formirao u okrugle kamenčiće. Ostaci kristala kolesterola zelene boje će isto plutati u vodi. Stoga je potrebno ponovite čišćenje za 2 tjedna.
Svakim sljedećim čišćenjem probavu se poboljšava te osjećate više energije.

Koliko je čišćenje jetre sigurno? Čišćenje jetre je apsolutno sigurno. Tisuće ljudi diljem svijeta čistili su jetru na takav način. Riješili ste se kamenaca iz jetre i žučne vrećice. Misli se da se žučni kamenci formiraju u žučnoj vrećici, a ne u jetri, misli se da ih ima nekoliko a ne na stotine.
Nakupljne kamence i mosnoce možemo se riješiti primjenom Antiparazitnog programa koji uključuje čišćenje jetre i žučne vrećice.

ČISTITE SVOJU JETRU DVA PUTA GODIŠNJE!
Kako se za to pripremit?

Na taj način da čete čišćenje jetre napraviti kao dio Antiparazitnog programa
Ako održavate parazit program onda ste uvijek spremni očistiti jetru.

Povratak / Čišćenje jetre


Napomena!

Sve informacije na ovoj web stranici isključivo su informativne prirode i nisu namijenjene u svrhu dijagnosticiranja ili određivanja terapije bez savjetovanja s stručnom osobom ili liječnikom.

NAJČITANIJE