Čišćenje organizma
Detoksikacija organizma


U većinu religija utkana je i tradicija posta, odnosno čišćenje organizma. Čak je i Hipokrat detoksikaciju preporučivao za poboljšanje zdravlja, a Platon je tražio da njegovi učenici mjesec dana čiste tijelo, a tako i duh prije nego što bi se primili znanosti. Detoksikaciju danas odabiremo kada se osjećamo umorno i iscrpljeno, najčešće nakon zime, koja je i tijelo iscrpila manjkom svježeg i domaćeg voća i povrća.


U procesu detoksikacije najvažniju ulogu imaju jetra, debelo crijevo i bubrezi. Zato je tijekom detoksikacije, da bismo što manje dodatno opteretili jetru, važno izbjegavati alkohol, nikotin, kofein, umjetne boje i aditive te stres. Ako jetri ne osigurate potrebne sastojke za uspješnu detoksikaciju, ona neće imati drugog izbora nego da štetne tvari vrati u krvotok. U prehranu je potrebno maksimalno uvesti voće i povrće (svježe), mahunarke, orašaste plodove i biljne čajeve. Preporučuje se dobro žvakati hranu i piti oko dvije litre tekućine na dan.

Na jelovnik je potrebno što češće ubacivati zeleno povrće (brokula, kelj, špinat) jer je bogato vitaminima i mineralima, poboljšava imunitet, čisti organizam od toksina i uza sve to sadrži jako malo kalorija. Integralne žitarice i mahunarke su odličan izvor antioksidansa, vitamina, minerala, proteina i dijetalnih vlakana. Poželjno je u prehranu uključiti divlju ili smeđu rižu, kruh od integralnog brašna, kus-kus, bulgur, heljdu, integralnu tjesteninu, različite vrste graha, leću, slanutak.

Postoje razni načini čišćenja orgamizma u ayurvedi i drugim medicinama. Detoksikacija organizma , ili čišćenje tijela, pomaže našem tijelu vratiti prirodnu ravnotežu. Jedno od najučinkovitijih je čiščenje organizma sa Antiparazitnim programom napravljen po uputama
dr. Hulde Clark. Antiparazitni Program

Dobro zdravlje ovisi o adekvatnoj prehrani i probavi hrane. Neprobavljena hrana je opasna za tijelo, čak i ako su namjrenice svježe.

Čišćenje jetre jedan je od najvažnijih i najučinkovitijih postupaka za poboljšavanje vašeg zdravlja. Čišćenjem se značajno poboljšava probava, koja je osnova vašeg cjelokupnog zdravlja.
Čišćenja jetre

Zapper je prvi elektronski uređaj za uništenje parazita, bakterija, virusa i gljivica u tijelu čovjeka. Zapper je vrlo jednostavan, ali učinkovit elektronski uređaj. Uz pomoć elektriciteta zapper uništava patogene parazite, viruse i bakterije, koji se nalaze u tijelu čovjeka i uzrokuju mnoge bolesti. Zapper

Veliki psihijatar dr. Wagner - Jauregg kaže da; "Dvije trećine živčano oboljelih je moglo izbjeći liječenje u sanatorijima da su im bubrezi bili zdravi".
Čaj za čišćenje bubrega

Eko Hopi svijeće Svijeće (tuljci) za higijenu uha
Prirodni način čišćenja sinusa
Prirodno rješenje za probleme uha, grla i nosa
Eko Hopi svijeće (tuljci) izrađene su ručno, od čistog pčelinjeg voska i pamučne tkanine. Ime su dobile po Hopi Indijancima koji su ih prvi počeli koristiti. Eko hopi svijeće su blaga i prirodna terapija kojom se rješavaju brojni problem. Pri izgaranju svijeće stvara se “efekt kamina” poznat u fizici kao “Venaturijev efekt”.
Eko hopi svijeće ( tuljci za uho)

Srebrna voda, koloidno srebro vrlo je jak “prirodni antibiotik” i antiseptik koji je pokazao rezultate antimikrobnog djelovanja kod preko 650 raznih vrsta patogenih mikroorganizama., Zbog prirode djelovanja koloidnog srebra, jednostanični patogeni mikroorganizmi ne mogu razviti otpornost na srebro. Srebrna voda

Shivambu Shastra Prastara ayurvedska tehnika liječenja urinom ponovo je oživjela, a njene bezbrojne zdravstvene prednosti istražuju se od strane znanstvenika, zdravstvenih radnika i drugih. Shivambu Shastra ( Urinoterapija )Napomena!

Sve informacije na ovoj web stranici isključivo su informativne prirode i nisu namijenjene u svrhu dijagnosticiranja ili određivanja terapije bez savjetovanja s stručnom osobom ili liječnikom.

NAJČITANIJE