Antiparazitni program za kućne ljubimce.


Kućni ljubimci imaju gotovo sve parazite kao i mi, uključujući Ascaris (česti okrugli crv - oblić - ljudska glista), trakavicu, Trichinella, Strongyloides, srčane crve i ostale. Sve ljubimce koji žive u našim stanovima trebalo bi očistiti od parazita i držati ih na tom programu. Mjesečni posjet veterinaru ovako postaju nepotrebni.Nije potrebno riješiti se ljubimca da bismo ostali čisti od parazita. Ali ako ste stvarno bolesni, najbolje ih je dati prijatelju na čuvanje dok vam ne bude bolje. Vaš ljubimac je dio vaše obitelji i trebao bi biti lijep, čist i zdrav baš kao i vi. To nije tako teško postići.

Evo recepta:
1.Peršinova voda: kuhajte 3 minute veliki svežanj svježeg peršina u pola litre vode. Bacite peršin. Nakon kuhanja možete smrznuti veći dio tekućine u nekoliko čašica. To je mjesečna zaliha. Stavite jenu čajnu kašiku peršinove vode u hranu vašeg ljubimca. Ne morate paziti da je konzumira. Koju god količinu uzme bit će zadovoljavajuće. Sve su doze bazirane na pretpostavci da je pas ili mačka teška 5 kg. Udvostručite količinu ako je težina 10 kg, i tako dalje.

Životinje su pune parazita, morate biti prilično pažljivi da ih ne deparazitirate prebrzo. Svrha peršinove vode je da održi protočnost bubrega tako da mrtvi paraziti budu brzo eliminisani. Oni prilično vole peršinovu vodu. Vjerojatno osjećaju njenu korisnost.
Uradite ovo tjedan dana prije nego počnete s orahovom tinkturom (ne ekstra jaka nego obična):
Obična orahova tinktura: 1 kap na hranu. Ne tjerajte ih da pojedu. Pažljivo brojte; mačke tretirajte dvaput sedmično. Pse tretirajte dnevno - na primjer pas od 15 kg treba dobiti 3 kapi dnevno (ali do te doze dodjite postepeno povećavajući jednu kap dnevno). Ne upotrebljavajte ekstra jaku tinkturu. Ako životinja povraća ili ima proljev, možete očekivati da ćete ugledati crve. To je ekstremno zarazno i opasno. Ne dozvolite djeci da čiste nered iza psa.

Na ono što je pas izbacio izlijte mješavinu soli i joda i ostavite da stoji 5 minuta prije nego očistite. Nered (iza životnje) izvan kuće čistite na isti način. Konačno, očistite ruke razrijeđenim žitnim alkoholom (1 dio alkohola u 4 dijela vode). Žitni alkohol je u stvari etilni alkohol koji se dobije fermentacijom žita. Pazite da alkohol čuvate dalje od dohvata djece, ne oslanjajte se na njihovu disciplinu. Pazite da ne kupite izopropilni (za čišćenje) alkohol u ovu svrhu.

S pelinom počnite sedam dana kasnije.
Kapsule pelina: otvorite kapsule i najmanju moguću količinu (što možete uhvatiti izmedju dva prsta) stavite na njihovu suhu hranu.
Ovo radite sedam dana prije nego počnete sa klinčićima.

Klinčići: stavite najmanju moguću količinu na suhu hranu. Sve to raditi rutinski da ne prestrašite životinju. Obratite pažnju kako se vesele i igraju. Ne budite nervozni. Napredujte postupno da se životinja navikne jesti sve to.
Da ponovimo:
1. tjedan: peršinova voda.
2. tjedan: peršinova voda i orah.
3. tjedan: peršinova voda, orah i pelin.
4. tjedan: peršinova voda, orah, pelin i klinčići

Životinja se ne bi trebala penjati po stolovima i stolcima. Treba jesti iz svoje posude, ne vaše. Ne treba spavati na vašem krevetu. Spavaća soba bi trebala biti zabranjena zona za nju. Ne ljubite svog ljubimca. Perite ruke nakon igre. NIKAD, NIKAD ne dijelite hranu sa životinjom. Ne držite mačkinu kutiju za nuždu u kući; ugradite mala mačja vrata u svoja ulazna. Nosite zaštitnu platnenu masku dok mijenjate sadržaj mačkine kutije. Imate li pješčanik za djecu, kupite novi pijesak i držite ga pokrivenim. Ne jedite u restoranima gdje metu tepih dok vi jedete (prašina sadrži jajašca parazita unešena izvana).

Nikad ne dozvolite djeci da pužu po trotoaru ili po podu javne zgrade. Perite ruke djeci prije jela. Hranu u obliku štapića jedite viljuškom. Ako je prikladno, ostavite obuću s vanjske strane vrata. Otapala (razrjeđivači) su jednako loša za vas i za vašeg ljubimca. Sva aromatizirana hrana za životinje zagađena je otapalima kao što su karbon tetraklorid, benzen, IPA, drveni alkohol, itd. Ne kupujte tu hranu. Životinje mnogo doprinose životu ljudi. Oslobodimo se parazita, ne ljubimaca, osim ako ste bolesni.

Povratak / Antiparazitni program


Napomena!

Sve informacije na ovoj web stranici isključivo su informativne prirode i nisu namijenjene u svrhu dijagnosticiranja ili određivanja terapije bez savjetovanja s stručnom osobom ili liječnikom.

NAJČITANIJE