13.12. Zagreb – Večer orijentalne glazbe: Dražen Franolić & Kamenko Ćulap

Subota 13. prosinac

19:30 – 21:00

Prema Vama, Ilica 315, I kat


Ulaznice se mogu kupiti u Gong Centru Prema Vama, Ilica 315 /1.kat.

Radno vrijeme: ponedjeljak – petak od 13:00 – 19:00 sati.

Dražen Franolić (arapska lutnja) i Kamenko Ćulap (udaraljke) izvode autorske i tradicionalne kompozicije inspirirane turskom, arapskom i balkanskom glazbom.

Bujrum live (2014) - www.youtube.com/watch?v=2q6zVcDZfdY&list=PLMKj_vvmSSz8K3BGkqyrvzaUcyKIIA1wY

Recenzija albuma – Bujrum (2013) – www.muzika.hr/clanak/42741/albumi/trese-lupa-oudara.aspx

FB event – www.facebook.com/events/761506033916919/

Dražen Franolić – www.franolic-oud.com

Prema Vama – www.premavama.com/Biografije

Dražen Franolić, oud (arapska lutnja) - nakon dugogodišnjeg sviranja gitare prelazi na arapsku lutnju i orijentalne utjecaje, uvijek uključujući improvizaciju. S Kamenkom Ćulapom na udaraljkama (bendir, tar, dombek, udu) za izdavačku kuću Geenger Records snimio je album Bujrum (2013), nakon što su surađivali i na albumu Česma (2009). Sam je snimio potpuno improvizirani album Melankolije (2011). Nastupao je na festivalima moderne, etno i jazz glazbe (Muzički bienale, Lent, Trnfest, Kontrada festival, Nebo, Velky Spalicek, Proljetna revija jazza, Večeri na Griču), te na samostalnim koncertima (Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Italija, Češka, Bosna, Srbija). Najznačajniji jam session Dražen Franolić imao je s udaraljkašem Hamidom Drakeom te saksofonistom i klarinetistom Assifom Tsaharom na Earwing Jazz Festivalu u KSET-u (Zagreb, 2003). S indijskim sviračem table Nimaijem Royem snimio je albume Live in SC (2006), Live in Cabahia (2007) te Live in Rijeka (2008). Albume Molobadži (2001) i Live in Golubovec (2002) snimio je sam na arapskoj lutnji. S Viktorom Daldonom (didgeridoo) 2000. snima album C. Godine 1999. s Vesnom Gorše, Ahmedom A. Rahimom i Samom Busharom osniva sastav Earthbeats. S Vesnom Gorše iste godine snima Live in Lisinski, a tri godina ranije na albumu Just a music (1996, Jam Records) pridružio im se Alen Franolić na arapskoj lutnji.

Albume Wonderland (1990) i New era of instrumental music (1991) snimio je za izdavačku kuću Jugoton. S Vesnom Gorše na saksofonu i Juricom Ugrinovićem na udaraljkama za Blind dog Records snimio je album Asgard Live (1994), nominiran u dvije kategorije za hrvatsku diskografsku nagradu Porin. Ranije su snimili album Waterfalls (1986) koji je dobio odlične kritike u njujorškom časopisu Ear. Lutnje mu izrađuje graditelj Alojzije Seder.

Kamenko Ćulap – Kameni, udaraljke (bendir, udu, egipatska tabla, riq) – svira razne udaraljke i bas. Puno se usavršavao i iza sebe ima bezbroj nastupa. Svirao je u bandovima Shamrock Rovers, Rhythm Tribe, The Beautyfull Day, Kries te na inozemnom projektu Heimat s glazbenicima iz Njemačke, Francuske i Srbije. Svira u ansamblu makedonske tradicionalne glazbe Fraktali (bivši VIS Pelister). Surađuje s Draženom Franolićem, koji svira arapsku lutnju. Svira u kombinaciji s mnogim drugim instrumentima (flauta, didgeridoo, tambura, udaraljke s raznih krajeva svijeta) u bandovima Shah-Buzz i Bushym’ ushee.

Svi oglasi

Posjetitelj oglasa sve informacije u vezi predavanja, seminara, tečajeva isključivo možete dobiti od organizatora predavanja, seminara, tečaja ( na e-mail – tel – mob )NAJČITANIJE