Surya Namaskara i 8 osnovnih asana

VIKEND INTEZIV TEČAJ

24-25.1.2015. sub/ned od 7-16h


Radit ćemo tradicionalan Pozdrav Suncu (Surya Namaskara) i detaljno prolaziti sve asane koje se u njemu nalaze. Anatomija, kako postići pravilan položaj, ispravljanja, varijacije i teorija dio su programa.

8 yoga položaja za blistavo zdravlje, visoku energiju i pozitivan um Zatim, 8 yoga položaja za blistavo zdravlje, visoku energiju i pozitivan um: stoj na glavi SIRSHASANA (od potpunih početnika do naprednih) za svaku sposobnost, zamjene za njega ako se ne može izvoditi, stoj na ramenima SARVANGASANA, plug HALASANA, riba MATSYASANA, prijetklon naprijed PASCHIMOTTANASANA, kobra BHUJANGASANA, luk DHANURASANA, twist ARDHA MATSYENDRASANA.

20-12.2014-zagreb-yoga-is-music-predbozicna-kirtan-vecer

Mnogo je korisnih i lijepih yoga položaja (asana) a ovih osam ujedno su i temelj tradicionalne Hatha yoge. Iz njih su nastale mnogobrojne varijacije a ima ih još nekoliko koji se svrstavaju u najvažije, kao položaj skakavca (shalabasana), trokuta (trikonasana), položaj stojećeg prijetklona (pada hastasana) i pauna (mayurasana). Svi ovi yoga položaji visoko su cijenjeni i hvaljeni u tradicionalnim yoga tekstovima poput Hatha Yoga Pradipike ili Gheranda Samhite te od velikih jogija. Ukoliko ih izvodite svaki dan nakon Pozdrava Suncu i dobro zagrijani oni će vam donijeti brojne dobrobiti za tijelo, um i duh. Oni su također dio svake prakse yoge a možete ih naglasiti tako da u njima ostajete dulje i ponavljate ih. Ako niste osoba za dulju asana praksu a htjeli bi ipak imati neki kompletan slijed možete raditi samo ovih 8 položaja. Redovno i pravilno prakticiranje donosi blistavo zdravlje, bolju cirkulaciju, snagu, svježinu, gipkost, vitalnost, mladolikost dok um postaje mirniji, jasniji i bolje usredotočen.

Radit ćemo svaku od navedenih asana detaljno, teoretski i praktično te istraživati varijacije od početnika do naprednijih. Ovaj tečaj može posebno poslužiti ako imate zauzeti tempo života ili želite doma vježbati, može vam poslužiti kao inspiracija koja potpuno zadovoljava kompletnu yoga praksu. Dovoljno je da ga redovno radite duže vrijeme, ne oduzima puno vremena (od 30-50 min., po prilagodbi). Obično se nakon asana nastavlja pranayama i meditacija.

PROGRAM:
7-10 praksa pranayama, meditacija
8-10 teorija
10-11:30 praksa
11:30-12 pauza za ruččak
12-16 teorija/praktični dio

Tečaj vodi Sandra Petra Pintarić. (TT 500 vrijedi 25 sati)
Cijena je 1000 kn. Rezervacija, prijave i informacije na:
sandra@yogazagreb.com
0994922261


Svi oglasi

Posjetitelj oglasa sve informacije u vezi predavanja, seminara, tečajeva isključivo možete dobiti od organizatora predavanja, seminara, tečaja ( na e-mail – tel – mob )
NAJČITANIJE