Neem - Nim


neem

Snažno detoksificira organizam, pomlađuju , regenerira tkivo čisti kožu, štiti jetru od toksičnog djelovanja lijekova. Neem je gorki tonik,


Djeluje na probavni, krvni, mokračni sustav. Pomaže protiv groznice, poboljšava metabolizam, antiparazitno, antiseptičko, protiv povraćanja, čisti kožu, jača imunitet. Učinkovit je kod kožnih infekcija, osipa i akni. Uništava masno tkivo i žudnju za slatkišima i prejedanjem. Čisti krv i tako doprinosi lijepoj i zdravoj koži.


Posjeduje antidijabetska svojstva. Hladi organizam iznutra. Snažno djeluje protiv virusa, gljivica i bakterija. Pojačava funkciju bubrega. Pomaže kod kožnih bolesti (koprivnjača, ekcema, lišaj na vlasištu), paraziti, groznica, malarija, kašalj, žeđ, mučnina, povraćanje, dijabetes, tumor, gojaznost, artritis, reumatizam, žutica.

Trebaju ga izbjegavati trudnice, dojilje i žene koje žele zatrudnijeti.

(Azadirachta indica) Neem je jedno od najjačih čistača krvi i detoksicirujućih ajurvedskih sredstava. U vedskim tekstovima Neem je poznat kao SARVA ROGA NIVARINS - to jest lijek protiv svih bolesti. Neem se također spominje u knjizi Kaya-Kalap i preporučuje kao snažno sredstvo za pročišćenje i pomlađivanje. Sposobnost ovog drveta je da uništava bakterije, viruse i gljivice i da smiruje upale.

Zahvaljujući protuupalnom djelovanju uspješno se primjenjuje kod bolova u zglobovima, mišićima i protiv groznice. Smanjuje vrućinu i uklanja toksine. Neem je efikasan za liječenje malarije i drugih bolesti kod kojih se pojavljuje groznica (u tom slučaju ona se obično koristi zajedno sa crnim paparom i Katukom). Koristi se u svim slučajevima kad je preporučena terapija čišćenjem ili kad treba smanjiti tjelesnu težinu.

Uklanja strano tkivo, višak tkiva i pomaže zarastanju rana. Kod jakog umora ili prekomjerne mršavosti Neem treba pažljivo koristiti. Ljekovito ulje s Neemom je jedno od najboljih sredstava za dezinfekciju i zarastanje rana te protuupalno sredstvo, koje pomaže kod bolova u mišićima i zglobovima, te kod kožnih bolesti.

Neem :


Napomena!

Sve informacije na ovoj web stranici isključivo su informativne prirode i nisu namijenjene u svrhu dijagnosticiranja ili određivanja terapije bez savjetovanja s stručnom osobom ili liječnikom.

NAJČITANIJE