Kako se zapravo izliječiti od akni


Kako se zapravo izliječiti od akni
Prema Ayurvedi, uzrok nastajanja akni je dubok i kompleksan; neravnoteža u sve tri doshe, što je razlog zašto morate prići tom problemu sa više strana. Neravnoteža u Vata doshi rezultira lošom probavom i akumulacijom toksina. Neravnoteža Pitte utječe na krv i jetru što uzrokuje upale. Višak Kaphe, koja kontrolira proizvodnju sebuma, rezultira začepljenjem pora.
Ova kombinacija poremećene probave, nakupljanja toksina, upale i pretjeranog lučenja loja stvara savršeno okruženje za bujanje bakterija što rezultira kroničnim aknama. Množenje bakterija je samo posljedica ovog poremećaja u došama, ali ne i glavni uzrok akni. Zato liječenje akni antibioticima – oralno i lokalno ne može u potpunosti izliječiti problem. Evo što nam savjetuje Ayurveda:

Promijenite prehranu

Ojačajte probavu

Pazite na higijenu kože

Par recepata za prirodne maske:

Očistite jetru i krv

Opustite se

Smanjite stres raznim tehnikama koje vam prijaju; šetnjom u prirodi, duhovnom glazbom, meditacijom, vizualizacijom, pozitivnim afirmacijama, vježbama disanja i yogom. Duboko dišite i pokušajte ostati opušteni.

Atma.hr


Napomena!

Sve informacije na ovoj web stranici isključivo su informativne prirode i nisu namijenjene u svrhu dijagnosticiranja ili određivanja terapije bez savjetovanja s stručnom osobom ili liječnikom.

NAJČITANIJE