Hrana i životne navike koje smanjuju amu (toksine)


Prehrana koja smanjuje toksine - amu je topla, lagana, suha hrana koju je lako probaviti. hranjive juhe i tople, svježe kuhane žitarice i povrće pripremljeni sa začinskom mješavinom, začinima koji stimuliraju probavu, glavne su namirnice u dijeti koja smanjuje amu.


Da bi probava funkcionirala dobro, izbjegavajte popodnevni san, ići u krevet rano navečer, tako da možete ustati prije 6 h ujutro. Vježbajte pola sata svakodnevno i odaberite one vježbe u kojima uživate.

Brža šetnja je idealna za većinu ljudi, zajedno sa istezanjima u vježbama joge, ali ako imate višak Kava doše, trebati će vam žustrije vježbe da bi ostali u ravnoteži. Već samim ovim jednostavnim promjenama u vašoj rutini, osjećate će se bolje i energičnije.

Vrlo učinkovit način da se pročiste zglobovi jeste da pijete mnogo ama-pacan vode ( vode u kojoj su kuhani začini koji reduciraju amu ). Da bi napravili ovu vodu, kuhajte dvije litre vode i stavite je u termos bocu. Dodajte dvije do tri tanke kriške svježeg đumbira, 1/4 čajne žličice kumin, četvrtina čajne žličice komorača 0,2 zrna crnog papra i 2 lista mente. Neka odstoji. Pijenje ove vode tijekom čitavog dana ima vrlo pročišćavajući efekt.

Korisno je svako jutro za doručak pojesti jabuku kuhanu sa suhim šljivama i suhim smokvama. Također možete kuhati hranu sa ama-pacan začinskom mješavinom. Da bi je pripremili, pomiješajte 2 dijela kurkume 0,6 dijelova kumina, jedan dio ađovana ( sjeme celera ) 0,2 dijela piskavice ( grčkog sjemena ) 1 dio crnog papra i 6 dijelova komorača.


Napomena!

Sve informacije na ovoj web stranici isključivo su informativne prirode i nisu namijenjene u svrhu dijagnosticiranja ili određivanja terapije bez savjetovanja s stručnom osobom ili liječnikom.

NAJČITANIJE