DINJA

SAVRŠENO LJETNO VOĆETOP razlozi zašto biste trebali jesti dinju: Puna blagodati za zdravlje, sjajan saveznik u mršavljenju!


Ne priuštiti si dinje u sezoni prava je šteta. Pravi su izvor vitamina, antioksidansa, sjajan saveznik u mršavljenju, ali i mnogo, mnogo više od toga.

Slatko ljetno voće, dinja, bogata je fosforom, kalcija, kalija, magnezija, željeza C vitamina, beta karotena, kao i vlakana koja pomažu u regulaciji probave te vezanju viška masnoće pa samim tim djeluje pozitivno i u procesu mršavljenja.

Osim što predstavlja ukusno ljetno osvježenje, obiluje vodom (oko 90 posto) pa potiče i rad bubrega te detoksikaciju, a uz to sadržava vrlo malo šećera.
Prema tome, dinja ne deblja, a iznimno pozitivno djeluje na zdravlje: beta-karoten iz dinje pomaže u borbi protiv raka pluća, ali i kod raka grlića maternice i želuca.

Jagoda

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Kalij, koji je uz natrij glavni elektrolit tijela,uspješno regulira krvni tlak, a u kombinaciji s velikom količinom vode, dinje su sjajne i za detoksikaciju tijela. Sve se to odvija preko bubrega koji se tim procesom također čiste.

Nutricionisti preporučuju konzumiranje dinje u kombinaciji s dvije šalice sjeckanog voća dnevno. Osim toga, za vrućih dana dinju možete pojesti umjesto čaše vode – opskrbit će vas tekućinom i osvježiti te vas nagraditi spomenutim vitaminima koje sadržava.

Dnevno.hr
Napomena!

Sve informacije na ovoj web stranici isključivo su informativne prirode i nisu namijenjene u svrhu dijagnosticiranja ili određivanja terapije bez savjetovanja s stručnom osobom ili liječnikom.

NAJČITANIJE