Više o autoru ayurvedskih tekstova.


Branko Marković je kvalificiran savjetnik - praktičar tradicionalne ayurvede.


Završio je studij ekonomije u Zagrebu te radio u struci. Tijekom tog perioda se počinje interesirati za zdrav način života, od ljekovitog bilja pa do prehrane. Prvi puta kada se susreo s knjigom o ayurvedi uviđa kako je našao cjelovit i sistematičan pristup psihofizičkom zdravlju čovjeka.

Višegodišnjim proučavanjem ayurvedskih principa, prakticirajući na sebi uvjerio se u učinkovitost ayurvede u svakodnevnom životu, te nakon toga započinje s četverogodišnjim Ayurvedskim obrazovanjem u Zagrebu u sklopu Midllesex Universtiy of London / College of Ayurveda koje su vodili priznati Dr. Mauroof Athique i Dr. Venkat N. Joshi u suradnji sa međunarodnim sveučilištem yoge i ayurvede iz Floride, SAD. Sa međunarodnog sveučilišta Yoga i Ayurveda on dobiva titulu prvostupnik znanosti ayurvede pod vodstvom uglednih profesora Dr. Shekhar Annambhoita i Dr. Vijay Jain.

Stručno usavršavanje nastavlja u Francuskoj (normandija) Tapovan centar. U Indiji; ALN Rao Ayurveda medicinsko učilište i bolnica, Koppa., AVN Arogyam Ayurvedska bolnica, Madhurai., Ashtangavaidyam Ayurvedics klinika, Thrissur.

Prošle godine je počeo istraživanje u Artemis bolnici (Gurgaon, Indija) na odjelu za onkologiju sa svjetski priznatim onkologom Dr. Hari K. Goyal i cijenjena ayurvedska liječnica Dr. Meenakshi Joshi. Cilj je bio kako Ayurveda može pomoći u nuspojavama kemoterapije, zračenja, i općenito kako Ayurveda može pomoći kod pacijenata oboljelih od raka. Stručno usavršavanje nastavio je u SDM ayurvedski fakultet u Udupi, Karnataka i privatno pod vodstvom svjetski cijenjenih Dr. G. Srinivasa Acharya i Dr. Muralidar Ballal.

Predavanja i konzultacije obavljao u Parizu, Francuska. Konzultacije, edukacija i rad u ayurvedskom centru Green Village u Oslu, Norveška.

U Istri vodi ayurvedske tretmane detoksikacije zvane panchakarma – www.detoxistria.com te redovno ayurvedske konzultacije u Zagrebu.

U posljednjih sedam godina se bavi prirodnim metodama liječenja s biljnim lijekovima, masaža i energetski rad. On je praktičar meditacije i joge godinama.

Branko Marković, ayurvedski savjetnik.

Kontakt Mail za ayurvedsko savjetovanje: sat.ayurveda@gmail.com Mob: 095/9052-433


Tjedni ayurvedski savjeti za Vas na facebooku! like us on facebook


Napomena!

Sve informacije na ovoj web stranici isključivo su informativne prirode i nisu namijenjene u svrhu dijagnosticiranja ili određivanja terapije bez savjetovanja s stručnom osobom ili liječnikom.NAJČITANIJE